Nu este usor sa iti faci o afacere

Este prima mea afacere pe care vreau sa o deschid si deja sunt dezamagit de demersurile pe care trebuie sa le fac pentru obtinerea actelor. Daca vrei o afacere legala, asteapta-te la multe.

Am o pasiune pentru anumit domeniu si am zis sa fac bani din asta, oricum faceam ceva banuti, dar acum vreau sa acord mai mult timp si sa fac din asta o afacere in adevaratul sens al cuvantului. Cand mi-a trecut prin cap ideea de a deschide o firma mi-am facut intr-o secunda asa previzualizarea afacerii in cap. Pentru cateva secunde am zis ca am dat lovitura.

Dar… ajungi la realitate. Realitatea care iti da batai de cap. Pentru a avea o firma este usor, dar pe langa asta partea grea este un plan bine pus la punct. Trebuie sa stiu cine imi sunt viitori clienti, unde ii gasesc, cum sa ma promovez si cum sa imi fie vazute serviciile si produsele de cat mai multi oameni, dar intr-un mod profesional. Nu stiam de unde sa incep cu planul afacerii, ce trebuie sa contina sau daca chiar am nevoie de el. Intr-un final m-am decis sa caut planuri de afaceri, sa vad ce trebuie sa contina si astfel mi-am realizat planul rapid.

Dupa ce mi-am facut planul am facut demersurile pentru inregistrarea firmei. Pentru ca da, incep cu firma sa imi fie mai usor. Dupa ce mi-am facut firma, multe acte si intrebat vecinii daca sunt de acord cu sediul si multe drumuri facute, taxe platite si asa mai departe. Dupa apare alte probleme, cautarea unui contabil bun, care sa te ajute cu informatiile necesare. Mi-am dat seama ca un contabil este foarte scump si au pretentii, zici ca sunt una si aceeasi persoana.

Daca vrei o afacere iti recomand din toata inima sa iti faci un plan bine pus la punct, sa iti faci firma printr-o firma care se ocupa cu asa ceva si bine inteles un contabil cat mai aproape de tine. Eu mi-am incercat norocul, am trecut prin cateva lucruri care mi-au oferit o stare nu tocmai pozitiva. Incerc si voi vedea unde voi ajunge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *